Ajurvédsky recept: jarný čaj na podporu trávenia

Jarny ajurvedsky caj

Máte počas jarných mesiacov problémy s trávením? Uvarte si rýchly ajurvédsky čaj na lepšie trávenie a očistu tela. Stačí ho popíjať dvakrát denne počas alebo po jedle a s vaším trávením sa doslova budú diať zázraky!

Suroviny na prípravu jarného ajurvédskeho čaju:

2 šálky vody,
1,5 cm čerstvého zázvoru,
3 klinčeky,
3 guľôčky celého čierneho korenia,
1 čajová lyžička škorice,
½ badiánu (hviezdicového anízu).

Postup prípravy jarného ajurvédskeho čaju:

Do malého hrnca nalejeme 2 šálky vody. Necháme zovrieť a odstavíme. Potom pridáme zázvor, klinčeky, čierne korenie, škoricu a badián. Necháme 10 minút lúhovať a nakoniec precedíme cez sitko. Čaj si rozdelíme na 2 porcie. Popíjame ho počas jedla alebo po jedle 2-krát denne.

Ak chcete očistiť svoje tele od škodlivých látok nazbieraných počas zimy, vyskúšajte okrem jarného ajurvédskeho čaju aj jarnú ajurvédsku očistu. Praktické tipy podľa našej ajurvédskej výživovej poradkyne Ing. Nikolety Andovej nájdete vo video rozhovore z Dámskeho klubu TU.

Viac
Článkov